Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sebkészítés


Mostanában a vágott sebeim 2 perc alatt begyógyulnak, víz és egy kevés szappoan hatására. Nem fedeztem fel új gyógymódot, új hobbim, a sebek készítése, természetesen csak mű sebek, de attól még nagyon élethűek. Keresgéltem a neten, hogy hogyan lehetne ilyeneket készíteni, de alig találtam valahol, ahol meg le van írva, ott nem pontosan magyarázza meg, hogy mit csinálj, hiányoznak a képek, vagy csak egy profi sminkmester által készített mű seb képe van, és arról elég nehezen lehet házilag elkészíteni. Na, ahol meg le van írva és kép is van, ott vagy drága alapanyagok kellenek hozzá, vagy olyanok amik egyáltalán nem beszerezhetők. Én most pár egyszerű lépésben leírom, és képekkel is illusztrálom (remélem jól kivehetők rajta a dolgok, de ha nem nyugodtan írj nekem, és segítek, vagy még egyszer megcsinálom és kicserélem a képet ). Amúgy nagyon jó móka, megviccelni vele valakit, vagy akár még Halloween-ra is elmegy.  
Ugyan ez az oldal lányoknak készült, de a fiúk is nyugodtan kipróbálhatják, ha már idetévedtek, csak a kellékeket nem biztos, hogy be tudják szerezni, bár akinek van lány ismerőse...
Leírom mi az amire szükséged van. 

Kellékek: 

 • Piros tempera, vagy élénkebb színű vízfesték - ennek az a lényege, hogy vérszínű legyen, ha élénkebb, akkor friss seb lesz, ha kicsit sötétebb vörös, akkor pedig már alvadt vér, tehát már nem éppen friss a seb. Én a sötétebbet használom, mivel ha nagyon élethűnek akarjuk, akkor ez a jobb szín, és amúgy is ha pl. már egy órája rajtad van a "seb" akkor, már meg kéne alvadnia a vérnek, és ha világosabb úgy feltűnhet, hogy nem igazi.. bár ha csöpögő, éppen most készült friss sebet akarunk, akkor a világosabb a jobb. De hát ezt is le kell tesztelni, kinek melyik a jobb.
 • Piros rúzs -ha lehet, akkor ez ne a narancsos árnyalat legyen, hanem inkább a vérvörös, vagy a barnásabb. ez lesz majd az alapja az egésznek.
 • Szemceruza - ebből is a fekete vagy a sötétebb barna a jobb. A barna szerintem nem különbözik semmiben a feketétől (már úgy értem a sebkészítésnél), de akinek pl. csak fekete, vagy csak barna van, akkor mindegy. Én a feketét használom. Ez az alvadt sebnél jobb, de a frissnél szerintem inkább a barna legyen, vagy akinek van világosabb árnyalata, akkor nyugodtan próbálkozhat azzal is. 
 • Szemfestékek - na ez az amivel nagyon tesztelni kell.. mert ugye kinek milyen a bőrszíne. Nekem barna bőröm van, na azért nem annyira, de nem mondható fehérnek, inkább világosabb barna.  Akinek ilyen van, annak elmondom -hogy ne kelljen tesztelgetnie- a lilásabb árnyalatú, a sötétebb és világosabb barnák jöhetnek szóba, mert ezek kiemelik, és ugye ütésfoltokat is lehet vele egészen szépen kialakítgatni, habár kicsit macerás maszatolgatni, de akinek van türelme :D Én szándékosan nem macerálgatok ezzel. A világosabb bőrűeknek ajánlanám a bőrszínű festékeket, itt is jöhet a lilásabb, és eggyel sötétebb árnyalatú festékek mint a bőr színe. Ez nem tudom, hogy 100%-osan jó lesz, hát ki kell próbálni. Őszíntén én még nem próbálgattam ezeket máson. A nagyon sötét bőrűeknek, talán a sötétbarna, feketés árnyalatok, vagy amilyennel sminkelni szokta magát. 
 • Alapozó - ez nem nagyon fontos eleme a sebkészítésnek, de ezzel kicsit látványosabbá lehet tenni. Ennél az a lényeg, hogy eggyel sötétebb színű legyen mint a bőröd. Bár tudom, mindenki olyan színűt vesz, mint a saját arcszíne, de pl. akinek világosabb a keze, lába -vagy ahová akarja a sebet-  annak ezt a lépést meg lehet csinálnia. De mondom nem lényeges, én sem használom, de ha valaki ezt a lépést is megcsinálja, inkább a krém állagú alapozó legyen és ne a kőpúder.
 • Pirosító -ugye ez érthető, arra kell, hogy  kipirosítsuk a seb körül, mintha begyulladt volna, de ezt is lehet pótolni. Én pl. pasztelkrétával, mivel a pirosító elfogyott, és van akinek olyan a pirosító, hogy pl. fényes, vagy ilyesmi, és ez nem igen jól mutat.. De akár a vörös rúzzsal is lehet vagy ételfestékkel, bár az utóbbi, nem hiszem, hogy könnyen lejönne.
 • Átlátszó körömlakk - na, ez az egyetlen dolog amit nem igen lehet mással helyettesíteni, mivel ez adja meg a domborúságát, a fényét a sebnek. De esetleg lehet szájfénnyel pótolni, de ebből is csak átlátszóval, vagy pirossal és lehetőleg csak fénylő, és ne csillogó legyen. Vagy még ragasztóval. Itt most nem celluxra vagy szigetelőszalagra gondoltam, hanem folyósra, mint pl. a technokol, vagy  ilyen olcsóbb folyékony ragsztók, ami szinte mindenkinél van otthon. Stiftet is kerüljük. De mint mondtam, ezt ha lehet ne helyettesítsük semmivel. A lakkból nagyon fontos, hogy átlátszó, színtelen legyen, vagy esetleg rózsaszín és piros, de ezek is átlátszóak legyenek.
 • Ecsetek - amivel dolgozunk, és a rúzst is felkenjük. 
 • Kiegészítők -itt olyasmire gondoltam mint pl. sebtapasz, géz, esetleg egy pengét mellétenni, de ezt inkább ne, csak úgy, ha biztos, hogy nem vágod meg magad

 

kellekek.jpg

 

Előre is szólok! Aki hülyeségnek tartja, annak nem kötelező ezt elolvasni. Amúgy nagyon jó móka meg minden. Ha már kicsit gyakorlottabb vagy,  akárkire ráhozhatod a frászt. Most a vágott sebek elkészítését mutatom meg. lehet, hogy elsőre nem lesz nagyon élethű, de egy két ilyen után biztosan belejössz. Képeket is csináltam mellé, hogy könnyebb legyen. 

Akkor kezdjünk is hozzá:


1. Lépés
Válaszd ki, hogy hova akarod. Lábadra, kezedre, hasadra, csuklódra. Arcra nem ajánlatos, ha magadnak készíted. Ha más készíti, szerintem akkor is jobb előbb gyakorolni előtte. Olyan helyet válassz először, amit nem látnak, -ha elrontanád, vagy esetleg befogná a festék-. Ha megvagy ezzel, akkor tisztítsd meg a felületet. Én most a lábamra készítem el. Szerintem ez a leglátványosabb hely. De még a nyakon is elég durván mutat, de ezt nehezebb elkészíteni magadnak. De ha más csinálja... (Ja, és vedd le a karkötőt, kiegészítőket, ilyenek :D)

 

2013-05-05-10.14.30.jpg


 

 

2. Lépés

Én készítettem olyan sebet ami LOVE felirat volt. Ugye vannak olyanok akik képesek akármit belevésni a kezükbe, én a LOVE-t választottam. Ezzel oda szeretnék kilyukadni, hogy nem muszáj pl. egy vágásnak látszódnia, hanem mintha belevéstél volna valamit. Először a szemceruzával megrajzolod a seb kinézetét. Ha egy vágás akkor egy csíkot rajzolsz, attól függően, hogy kisebbet akarsz, vagy éppen egy óriási vágást. Én a kisebbet ajánlom, mivel úgy látványosabb és nem tart olyan sokáig az elkészítése. Ha viszont egy szót, vagy egy mintát akarsz, akkor azt úgy rajzold, mintha tényleg késsel, vagy pengével, vagy nemtom mivel csináltad volna, tehát csak egyenes vonalakból, semmi gömbölyítés. Ezért is választottam én is LOVE feliratot, mivel ott csak az 'O' a gömbölyű és azt meg lehet oldani egyenesekből is. (Alul láthatod a kész sebet.)

 

2013-05-05-10.15.52.jpg

2013-05-05-10.16.30.jpg


 
3. Lépés
Akinek van olyan ecsete, ami kifejezetten rúzsozáshoz való az azt használja, akinek nincs, annak festőecset is jó, csak ne legyen túl kemény. A vörös rúzzsal szépen a feliratot, vagy a vágást húzd végig, lehet egy kicsit vastagabb, de az se baj, ha vékony lesz. Csak mint az oviban: NE MENJ KI A VONALBÓL! 

 

 

2013-05-04-11.30.17.jpg

 

2013-05-05-10.18.19.jpg

4. Lépés
Megint húzd meg a vonalakat a szemceruzával, hogy kicsit sötétebb legyen. Most jön a vörös tempera, vagy a festék. Ezzel is szépen megfestegeted a vonalak mentén a félkész sebet. Itt lehet kísérletezgetni, hogy kinek milyen árnyalatok a jók, vagy esetleg összekevergetni a színeket. Vörös+Lila; Vörös+Fekete; Vörös+Fehér. Több rétegben is lehet, vagy úgy hogy hol ilyen, hol olyan. Ahogy alakul. Nekem is, hiába csinálom ugyanazt, pont ugyanúgy.. mindig máshogy sikerül.

 

2013-05-05-10.19.07.jpg

2013-05-05-10.20.28.jpg

5. Lépés
Szerintem már mindenki látott sebet, és tudja, hogy körülötte bepirosodik, vagy csúnyán belilul. Most a pirosítóval ilyen hatást kéne elérni. A már megrajzolt sebalap köré és mögé tegyél pirosítót. Szépen el kell kenni, és ha akarod még egy kicsi lilás beütést is lehet beletenni. Az a lényeg, hogy olyan legyen, mint az igazinál. Még az alapozóval is lehet babrálgatni, de ez nem fontos. Nyugodtan kenjed, akár még a szemceruza is elmosódhat egy kicsit. Aztán azt vissza lehet rajzolni.  

 

2013-05-05-10.25.51.jpg


6. Lépés
Most következik a szemfesték. A vonalak körül sötétítsd meg és kicsit maszatold el, de nem úgy, hogy a "sebet" is, csak szépen körülötte. Most még lehet igazítgatni egy kicsit, a lépésekből párat átismételni, amíg nem lesz elég élethű. A következő lépés a lakk lesz. Ez egy kicsit világosítani fog rajta, tehát úgy dolgozz, ha most nagyon világos, akkor még egy kicsi sötét nem árt. Na itt már megint a fények a rosszak, de nem tudtam máshogy megoldani. Ennyire lila nem kell, hogy legyen, de amúgy sem az, csak a képen.

 

2013-05-05-10.26.54.jpg


7. Lépés
 A körömlakk, az ÁTLÁTSZÓ körömlakk. Ez az egy kellék az ami nem helyettesíthető, bár ragasztóval, vagy szájfénnyel valami ilyesmi hatást lehet elérni. A körömmlakkal szépen, vastagon fesd ki a seb vonalait.. Ettől lesz, majd olyan hatása, mintha igazi vér lenne, és domború is lesz, mintha vágott seb lenne, sőt még olyan fényt is ad, mintha frissen vérezne. 
Helyettesítések: (ha lehet, akkor ne)

 

 • Ragasztó: folyékony, teljesen átlátszó legyen. Ettől is szépen kidomborodik, DE fényét nem ad, és nem teljesen élethű lesz a vér sem. 
 • Szájfény: csillogás mentes, ha lehet piros, vagy átlátszó. Szép fénye lesz, élethű vérzés, DE nem lesz domború, ami elrontja az egészet.

A lakknál és a ragasztónál FONTOS, hogy jól szárítsd meg, és ne érjen eközben semmi hozzá!

 

2013-05-05-10.27.45.jpg


8. Lépés
Ez egy kihagyható lépés. Itt a kjiegészítőket lehet feltenni, mint pl. sebtapasz, géz, kötés..stb. Ha a sebtapaszt választod, az mindig legyen kisebb a sebnél, mivel ha nagyobb, nem fog látszódni semmi a sebből. A kötéssel el lehet szórakoni. Pl. valaki megkérdi, hogy miért van bekötve, te megmutatod neki és (ha pl. a csuklódon van) rögtön sokkot kap, hogy felvágtad az ereidet. Karkötőt, nyakláncot, harisnyát nem ajánlatos a sebre tenni, mert könnyen leszedheti.

 

Pár kép a "sebeimről":  

 

2013-05-01-14.32.06.jpg

 

2013-05-01-14.35.52-1.jpg

 

2013-05-01-14.54.59.jpg

 

2013-05-04-15.21.43.jpg

 

2013-05-03-16.51.34.jpg

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csúcs szuper

(Csillámpóni, 2017.12.09 15:34)

Nagyonnnn jooóoooo

jo lett

(seb, 2017.10.03 22:48)

Nagyon jo én kiprobáltam és jo lett .

SEB

(HORROR, 2017.10.03 22:44)

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Hp/Dokumentumok/MU%20SEB%20%20%20%20H.jpg

Tök jó!

(Aliz, 2017.02.06 16:55)

Szerintem nagyon jól megcsináltad!
Az lenne a kérdésem hogy ha fürdesz akkor le fog jönni?

halloWeen party

(halloweenesize, 2016.10.19 19:30)

Szia nagyon jó én a szememre szeretném megcsinálni egy haloween partyra hogy besz@rjanak az osztálytársaim :D kösszii

facebook

(Dzsudzsyka, 2015.10.28 20:40)

Én kezdö vagyok de nem merek ilyet ki probálni

Re: facebook

(:), 2016.08.20 15:19)

Sziia! :) Nagyon jol néz ki.Könnyen eltávolitható? :)

csak egy tanács

(Bora, 2016.02.07 11:38)

szia szerintem ha nem ilyen nagyon vastag sebeket készítesz sokkal élethűbb lenne :)

Léccives segíts! ☺

(Anna, 2015.11.10 17:45)

Átlátszó körömlakkot hogyan lehet készíteni könnyen házilag? Válaszodat előre is köszönöm! Anna

:)

(Haru, 2015.04.16 23:13)

Én is próbáltam ilyet. Ahoz amit én csináltam nem kell enyi cucc csak:
-vízfesték
-ecset
-vatta
-technokol
-átlátszó körömlakk.
És ha jól megszáradt akkor le lehet húzni és egy kis ragasztóval bármikor vissza lehet tenni.

Amugy ez is nagyon letszett.
Bejönnek az ilyen műsebek.

Re: :)

(Anonymus, 2015.10.16 17:15)

Szia! :) le írnád lépésenként a te technikádat? Ki szeretném próbálni.

Szép utca 33b

(cora , 2015.09.29 18:04)

Nagyon tetszik, könnyen eltávolítható?

hajdureka2001@gmail.com

(anonym, 2015.01.21 19:32)

Nagyon jó!!! :)
Ez könnyen eltávolítható technika?

!!!

(anonym, 2015.01.21 19:34)

Nagyon tetszik
Könnyen eltávolítható?
És pl töröld ki amit az előbb írtam bocsi!!
Thx

2030 Erd

(bogyó, 2014.10.31 12:36)

huh nagyonjok ...nagyon ugyesvagy^^

szabadbattyán ...........

( vivi, 2013.08.07 20:59)

nagyon jooooooooooooo